Den gamle Møllefilmen.

 

 

 

Historielaget viste en film fra Tou Mølle, på en strålende søndag 6-9-2015. Filmen er satt sammen av tre forskjellige opptak. Første del viste dyrking av korn, skjæring med sigd, tørking på staur og tresking med "tust". Så fikk vi se når kornet kom til den gamle mølla på Tau, hvor det ble tørket i tørkehuset, drøftet, (kastet opp i lufta for å få vekk løse agner) og malt i de gamle kvernsteinene, før melet ble fylt i sekker. Den andre filmen var i farger, og viste neste det samme. Tredje del var fra den "moderne " mølla, og et intervju med Stensen som hadde arbeidet i over 30 år. Filmene er tatt opp av NRK .

Det var rundt 100 personer som satte seg godt tilrette på låven og nøt gjensynet med mølledriften. Det var enkelte somkjente igjen de som var på filmen.

Historielaget hadde stand ute i solskinnet og solgte noen lokalhistoriske bøker. Spesielt var den gamle boka "Soga um Strand" fra 1938 populær.  Musikkorps spilte og folk gikk rundt i parken og koste seg, Som vanlig var der salg av kaffe og mat i kafeen.

Dette er hentet fra Mølleparkens Facebook side:

Du og du for en dag! Uttrykksikonet smile Rundt 100 personer møtte opp for å se de gamle møllefilmene, filmene som så grundig og godt skildrer den svært viktige delen av Tau og Strand sin industrihistorie. Kort fortalt var det mye å applaudere i dag: Flott musikk fra Tau Musikkorps, Strand Historielag sitt opplegg med møllefilmene, sleksgranskingsveiledning og kjekke bygdebøker. Og utsillingen til Anne Karin Krogevoll og Wenche Sunde må du få med deg:-)

mollefilm3

 

Beklager, dette bildet ville ikke la seg snu rett vei!